R&D - RESEARCH & DEVELOPMENT
Print pageSend page

Research & development bij Saint-Gobain

Wij hebben ons ten doel gesteld om innovatieve en hoogefficiŽnte producten en oplossingen te ontwikkelen, die zowel ons dagelijks leven als onze leefomgeving comfortabeler maken. Wij zien dit niet alleen als onze plicht, het vormt tegelijkertijd ook onze drijfveer. Onze onderzoekers en ontwikkelaars dragen er met hun innovaties toe bij om de effecten van gebouwen, processen en de ontwikkeling van high-performance materialen op het milieu te reduceren.

Met het oog op het comfort in gebouwen is de kwaliteit van het ruimteklimaat in de afgelopen jaren steeds meer in betekenis toegenomen. Om deze reden is in 2013 een functie-overkoepelend programma voor de verbetering van het ruimteklimaat opgesteld. Het doel hiervan is om de competenties op dit gebied op effectieve wijze te vergroten en de ontwikkeling van sleuteltechnologieŽn verder te verbeteren.
 

Acht onderzoekscentra, 12 gespecialiseerde onderzoekscentra en
100 ontwikkelingsafdelingen

Met het nieuwe onderzoekscentrum in Chennai, India, beschikt Saint-Gobain thans over zeven grote interdisciplinaire onderzoekscentra. Daarnaast bestaan er wereldwijd 12 gespecialiseerde onderzoekscentra en rond 100 ontwikkelingsafdelingen. Met directe betrokkenheid van de klant en in nauwe samenwerking met de betreffende marketing- en productieteams worden hier nieuwe producten en processen ontwikkeld.
Wereldwijd werken 3700 onderzoekers en ingenieurs aan rond 900 projecten. Het doel hiervan is om onze klanten steeds opnieuw innovatieve en op specifieke eisen en wensen afgestemde oplossingen ter beschikking te stellen, die een maximum aan comfort bieden.

Alleen al in de regio van de Algemene Delegatie in Midden-Europa zijn rond 260 onderzoekers, ingenieurs en ander vakpersoneel werkzaam.

In het Saint-Gobain Research Germany (SGR Germany) is bijvoorbeeld de elektrochrome beglazing verder ontwikkeld, waarmee glas met een druk op de knop van ondoorzichtig naar doorzichtig kan worden veranderd. Deze techniek wordt zowel in de automobielindustrie, bij zonnedaken als in de bouwindustrie toegepast.

In het Ladenburg Development Center (LDC) is Isover Ultimate ontwikkeld, een high-tech isolatiemateriaal met verbeterde brandbeschermende eigenschappen bij een gering gewicht.

Tot de verdere projecten van de research & developmentgroep in Duitsland tellen op het gebied van de high-performance materialen de verbetering van slijptechnologieŽn, de ontwikkeling van nieuwe gepleisterde buitengevelisolatiesystemen en de ontwikkeling van nieuwe composietmaterialen.
 

Join the conversation
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Google+
  • Xing
  • Kununu